window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-133819461-1');
FAQ2019-08-22T16:29:49+00:00
scroll

Over eilân

Locatie2019-08-22T15:59:44+00:00

eilân vindt plaats op het waddeneiland Terschelling, te midden van bos en duin aan het Duinmeertje op Hee. Direct naast het festivalterrein bevinden zich de camping en bungalows. Het dorpje Midsland en het strand zijn beide dichtbij.

Terschelling bereik je met de boot vanaf Harlingen. Vanaf de haven rijdt er een pendelbus naar het festivalterrein. Laat je auto aan wal!

Datum & openingstijden2019-08-22T15:58:58+00:00

eilân vindt plaats van donderdag 12 september tot en met zondag 15 september.

De camping gaat donderdagochtend 11:00 open en het programma start donderdagavond. Het hoofdprogramma loopt vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9:00 en 00:00. Na middernacht is er op vrijdag en zaterdag een nachtprogramma in Midsland en onversterkt op de campings direct naast het terrein. Zondagnacht stopt de muziek en maandagmiddag 12:00 sluiten alle accommodaties.

Minimum leeftijd2019-01-30T21:13:02+00:00

Voor eilân geldt een minimumleeftijd van 18 jaar oud. Je kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.

Festival & campingbandjes ophalen2019-09-02T10:15:30+00:00

Toegang tot het evenemententerrein en de campings wordt enkel verleend op vertoon van een geldig polsbandje. Bij aankomst in de haven van West-Terschelling kan je bij ons loket je festival- en campingbandje ophalen met een ticket en een legitimatiebewijs (geldig rijbewijs, paspoort of identiteitskaart). In ruil voor een geldig toegangsbewijs ontvangt de bezoeker een of meerdere polsbandjes. Deze polsbandje zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Let op: ook als je al elders op het eiland bent, moet je wel terug naar de haven voor je bandje(s).

Toegang terrein en campings2019-09-02T10:35:09+00:00

Met je festivalbandje mag je zo vaak als je wilt het festivalterrein betreden en verlaten. Je mag per entree één festival beker of blikje met eigen drinken het terrein mee opnemen. Eigen eten meenemen is niet toegestaan. Als je een tas mee het terrein op wilt nemen mag die niet groter zijn dan een A4. Het (nacht)programma op beide campings is ook toegankelijk met je festivalbandje.

Bij de toegang tot het terrein kunnen persoonlijke eigendommen waaronder (hand)bagage, auto, caravan en/of camper worden onderzocht op verboden voorwerpen. Ook controleert de security de bezoeker d.m.v. oppervlakkige aanraking van kleding, zakken, tassen en/of schoenen. Bij weigering van (één van) bovenstaande controles kan de bezoeker toegang tot het evenemententerrein worden ontzegd zonder restitutie.

Indien er bij de toegangscontrole niet toegestane voorwerpen worden aangetroffen dient de bezoeker deze zelf buiten het evenemententerrein op te slaan of er afstand van te doen op de daarvoor aangewezen plek (inbeslagname). De organisatie faciliteert geen inbewaringname waar voorwerpen tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Bij wettelijk verboden voorwerpen zal de politie worden geïnformeerd. In beslag genomen of weggegooide voorwerpen worden niet aan de bezoeker geretourneerd.

Tassenverbod2019-09-02T10:48:56+00:00

Op het festivalterrein geldt een tassenverbod. Enkel tassen met een formaat van maximaal A4 x maximaal 10 cm dik, linnen tasjes bestaande uit 1 vak en de kleinste rugzakjes van de Decathlon campingwinkel zijn uitgezonderd. Grotere tassen mogen wel worden meegenomen naar de campings.

Eten, drinken, roken, drugs & medicatie2019-09-02T10:42:26+00:00

Op het festivalterrein is een ruim aanbod van drinken en (vegetarisch) eten te koop. Je mag per entree één festivalbeker met eigen drinken mee het terrein opnemen. Eigen eten meenemen is niet toegestaan.

Blijf je kamperen? Per persoon mag je bij aankomst eenmalig in totaal 5 liter drinken meenemen naar de camping. Dit geldt voor zowel alcohol als non-alcohol. Glas is niet toegestaan. Wil je koken op de camping? Open vuren zijn niet toegestaan!

Roken is enkel toegestaan in de open lucht. In (tijdelijke) gebouwen, constructies, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Roken is verboden in alle binnenruimtes en onder alle overkappingen. Vanuit Gemeente Terschelling is het door droogte op heel Terschelling ook verboden om te roken in de natuurgebieden vanwege het brandgevaar. Op eilân hebben we rondom het duinmeertje een aantal zones ingericht waar roken is toegestaan. In het bos mag je nergens roken. Gebruik sowieso de pocket-asbak die je van ons meekrijgt in de haven en zorg dat er geen vervuilende en smeulende resten achterblijven in de natuur. Het is onmogelijk om peuken naderhand efficiënt op te ruimen, dus let hier alsjeblieft op.

Gesealde, dichte navulverpakkingen voor e-sigaretten worden alleen op de campingterreinen toegestaan met een maximum 50 ml aan vloeibare (plastic) navullingen.

Op eilân geldt een zero tolerance beleid op harddrugs en lachgas. Softdrugs zijn tot maximaal 5 gram toegestaan, voorgedraaide joints zijn verboden. Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen i.c.m. een medicijnpaspoort (kosteloos verkrijgbaar bij iedere apotheek, houd rekening met een aanvraagtijd van ca. 3 weken) mee naar binnen.

Huisregels2019-09-02T10:57:44+00:00

Door het kopen van een toegangsbewijs en/of het betreden van het evenemententerrein gaat de bezoeker akkoord met onderstaande huisregels. Chasing the hihat behoudt zich het recht om deze huisregels te herzien. Op deze huisregels zijn de algemene voorwaarden toegangsbewijzen van Chasing the hihat van toepassing. Overtreding van de huisregels kan leiden tot de ontzegging van toegang tot het evenemententerrein zonder restitutie.

DOEN:

 • Legitimatie meenemen! Gedurende het gehele evenement geldt op het volledige evenemententerrein een legitimatieplicht, net als in de rest van Nederland. De volgende legitimatiebewijzen zijn geldig: rijbewijs, paspoort en identiteitskaart.
 • Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht.
 • Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers.
 • Look sharp. Door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken.
 • Volg de aanwijzingen van beveiligers en personeel altijd op.
 • In gevallen die hier of elders in de FAQ niet vermeld staan, maar waar toch discussie over ontstaat, beslist de organisatie.

NIET DOEN:

 • Deze voorwerpen zijn op het festivalterrein verboden: Bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, drugs en overige geestverruimende middelen, (lach)gaspatronen, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo’s en parfum), navullingen voor e-sigaretten, voetbalshirts, club gerelateerde uitingen, provocerende of gezicht bedekkende kleding, spandoeken, kartonnen/papieren borden met opschrift (tot een maximaal formaat van A4 is toegestaan), vlaggen of vlaggenstokken dikker dan 2cm en langer dan 1.5 meter, paraplu’s/parasols. Selfiesticks, laptops, tablets, camera’s, film-, geluids- of andere opnameapparatuur en Go-Pro’s of vergelijkbaar (enkel compact camera’s zonder afneembare lens worden toegelaten), laptops, notebooks en tablets. Wapens, kettingen (m.u.v. kettingen aan broeken en sieraden) of andere voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt of de orde kunnen verstoren. Glow sticks, portofoons, laserpennen en ander licht met gebundelde straal, giftige, brandbare of explosieve materialen, vuurwerk, flares. (Huis)dieren, wandelstokken (m.u.v. medische krukken), skates, fietsen, steps, skateboard, naalden. Onbemande luchtvaartuigen (z.g. UAV of Drones) en overige gevaarlijke voorwerpen.
 • Het is niet toegestaan (al dan niet inklapbare) stoelen of krukjes mee te nemen naar het festivalterrein. Op het gehele terrein is voldoende zitgelegenheid aanwezig.
 • De organisatie streeft ernaar het evenement tot een prettige en veilige verblijfplaats te maken voor alle bezoekers. Discriminatie, intimidatie, vernieling, uitlokking, agressie, het veroorzaken van overlast of geweld in welke vorm dan ook wordt niet getolereerd en kan verwijdering van het evenemententerrein zonder restitutie en/of een overdracht aan de politie tot gevolg hebben. Crowdsurfen, graffiti, open vuur en het beklimmen van (tijdelijke) constructies is verboden.
 • Andermans spullen stelen of kwijtmaken is uiteraard verboden.
 • Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement.
 • Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren en/of monsters uit te delen op het festivalterrein, de campings en de parkeerterreinen. Dergelijke activiteiten in openbaar gebied zonder vergunning zijn bij wet verboden.
 • Het is niet toegestaan om zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatie video- en/of geluidsopnames te maken op het festivalterrein of van optredens. Enkel compactcamera’s zonder afneembare lens worden toegelaten. Voor fototoestellen met verwisselbare lenzen of spiegelreflexcamera’s is toestemming van de organisatie nodig. Het gebruik van selfiesticks en GoPro’s (of vergelijkbaar) is verboden. Tijdens het evenement kunnen door de organisaties foto’s/video opnames worden gemaakt die voor promotionele doeleinden worden ingezet zonder dat hier enige vorm van compensatie tegenover staat.
Eigen risico/aansprakelijkheid2019-09-02T10:20:16+00:00

Het betreden van de locatie waar het evenement plaatsvindt en het bijwonen van het evenement, geschiedt door de bezoeker voor eigen risico, in die zin dat Chasing the Hihat geen enkele aansprakelijkheid aanvaardt voor schade ontstaan door genoemd betreden of bijwonen zoals bijv. gehoor-, gezichts- en andere lichamelijke stoornissen.

Privacy Statement2019-02-05T08:57:06+00:00

Onze Privacy Statement is hier te lezen.

Partners2019-09-02T10:18:48+00:00

eilân werkt samen met meerdere partners om het festival te realiseren:

Tickets

Festival + accommodatie + boot2019-02-04T19:00:08+00:00

Voor een bezoek aan eilân heb je verschillende tickets nodig. Natuurlijk het festivalticket, maar hier zit je accommodatie en bootovertocht niet bij in. Let dus goed op dat je alles wat je nodig hebt aanschaft! Een duidelijk overzicht staat op onze tickets pagina.

Prijzen & tickets kopen2019-08-22T16:09:07+00:00

Er zijn een aantal extra tickets in de verkoop gegaan voor €119, deze zijn via de ticketpagina verkrijgbaar. Basistickets camping (€40) en andere accomodaties zijn ook nog verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar ticketpagina.

Tickets die elders dan via deze website aangeboden worden kunnen nep zijn, dus koop en verkoop tweedehands tickets veilig via Ticketswap.

Tickets personaliseren2019-08-22T16:10:37+00:00

Om trouwe bezoekers in de toekomst te kunnen belonen en om beter inzicht te krijgen in onze bezoekers vragen we je om je kaart te personaliseren. Deze informatie wordt dit jaar nog niet gecontroleerd aan de deur, mocht je iemand anders gebruik willen laten maken van jouw ticket.

Wil je je personalisatie toch aanpassen? Dat kan door de link die je via e-mail hebt ontvangen om je ticket te personaliseren nogmaals aan te klikken, of via info@yourticketprovider.nl. Vermeld het referentienummer van jouw bestelling en de naam die zij mogen aanpassen.

Betalen op het festival2019-09-02T10:11:54+00:00

Op de campings en het festivalterrein kan je munten halen met cash en pin. Hiermee kan je bij alle bars en foodtrucks betalen, en bij de bars op de campings. Bij de Decathlon campingwinkel kan je alleen met pin betalen.

Vrijwilligen2019-02-18T14:33:32+00:00

We hebben op dit moment geen vrijwilligers meer nodig – bedankt voor alle aanmeldingen!

Slapen

Hoe en waar kan je overnachten?2019-02-26T15:12:17+00:00

Als bezoeker van eilân kan je slapen op de camping (met tent of camper) of het bungalowpark direct naast het festivalterrein. Op de accommodatiepagina kan je uitgebreide informatie vinden over de pakketten die we aanbieden. Het is niet verplicht om te verblijven in onze accommodaties.

Aangeschafte accomodaties kunnen niet geannuleerd worden.

Bungalows2019-03-14T13:30:40+00:00

Er is een beperkte hoeveelheid bungalows direct naast het festivalterrein. Deze zijn uitverkocht.

Camping & campingfaciliteiten2019-08-22T16:11:59+00:00

De campings hebben een Decathlon campingwinkel en gratis toegankelijke sanitaire voorzieningen. Vooropgezette ‘glamping’ tenten, groepsplekken en camperplaatsen zijn voorzien van een stroompunt tot maximaal 1500 W. Er zijn ook stopcontacten in de douchegebouwen.

De campings openen donderdagochtend 11:00 en sluiten maandagmiddag om 12:00. Het onversterkte nachtprogramma bevindt zich aan de campings en is voor iedereen met een festivalbandje toegankelijk.

Op welke camping slaap ik?2019-08-22T16:12:57+00:00

Het vrije kamperen veld bevindt zich op camping de Kooi. Ook de groepsplekken en het camperveld liggen op deze camping. Alle vooropgezette ‘glamping’ tenten (met uitzondering van de tenten die bij de groepsplekken zijn geplaatst) staan op camping Cupido. Bungalow boekers slapen op Bungalowpark De Riesen.

De pendelbushalte bevindt zich op een centraal punt tussen camping de Kooi en camping Cupido. Vanuit daar is het 5 minuten lopen naar beide campings en naar De Riesen.

Camperplaatsen2019-09-02T10:46:27+00:00

Camperplaatsen zijn exclusief bedoeld voor campers, caravans en vouwwagens die voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen. (Tijdelijk) omgebouwde voertuigen zoals busjes, stationcars met matras e.d. worden dus niet toegelaten zonder expliciete toestemming van de organisatie. Auto’s met een daktent worden toegelaten indien de daktent daadwerkelijk op de auto is gemonteerd en niet los van de auto wordt opgebouwd.

Per camper, caravan of vouwwagen zoals hier boven omschreven mag maximaal 2 (voor)tentje(s) worden bijgeplaatst indien het past op de beschikbare ruimte. Het is niet toegestaan het trekkend voertuig bij de caravan en/of vouwwagen te laten staan.

De voertuigen worden bij aankomst geregistreerd; mocht je na afloop van het evenement je caravan, camper of vouwwagen laten staan, dan worden de bergingskosten op je verhaald.

Decathlon campingwinkel2019-08-22T16:15:14+00:00

De Decathlon campingwinkel bevindt zich op camping de Kooi. Hier kan je last minute kampeerbenodigdheden, eilân merchandise en andere handige items kopen. Neem voor vragen over het assortiment even contact met ons op.

Op camping Cupido bevindt zich ook een kleine supermarkt.

Ik heb een vooropgezette tent/groepsplek/camper, waar meld ik me?2019-08-21T11:40:08+00:00

Bij de ingang van beide campings is een informatiestand. Groepsplekken, vooropgezette tenten die bij groepsplekken horen en campers melden zich bij camping de Kooi, losse vooropgezette tenten melden zich bij camping Cupido. Bungalow hoofdboekers melden zich bij De Riesen. 

Ik heb een Decathlon pakket gekocht, waar meld ik me?2019-08-21T11:40:57+00:00

Gekochte Decathlon pakketten kunnen opgehaald worden bij de Decathlon campingwinkel op camping de Kooi.

Huisregels accommodaties2019-09-02T16:33:13+00:00

De accommodaties gaan donderdagochtend 11:00 open en sluiten maandagmiddag 12:00.

Op de camping en het bungalowpark gelden huisregels: Per persoon mag je bij aankomst eenmalig in totaal 5 liter drank meenemen naar de camping en bungalows, dit geldt voor zowel alcohol als non-alcohol. Glas is niet toegestaan. Wil je koken op de camping? Open vuren zijn niet toegestaan, kleine gaspitjes tot 250 gram wel.

Onderstaande voorwerpen zijn op het gehele evenemententerrein inclusief festivalterrein en camping verboden:
Aggregaten, gasinstallaties, grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram), generatoren, muziekinstallaties groter dan 20 cm2, glas (uitgezonderd parfum en noodzakelijke medicatie in originele glazen verpakking tot maximaal 50ml), meer dan 5 liter drank (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als non-alcoholisch), fakkels, kolenbarbecues, wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, lampolie, hout, giftige, brandbare of explosieve materialen, harddrugs en overige geestverruimende middelen, (lach)gaspatronen, vuurwerk, flares, messen (uitgezonderd bestek en zakmes), wapens, fietsen, laserpennen, onbemande luchtvaartuigen (z.g. UAV of Drones), (huis)dieren, selfiesticks, portofoons, provocerende kleding/uitingen en overige gevaarlijke voorwerpen.

Bij een redelijk vermoeden van aanwezigheid van verboden middelen/voorwerpen (zoals hiervoor genoemd) in een tent op de camping, kan de organisatie toestemming vragen aan (één van de) tentbewoner(s) om de tent te controleren. Bij weigering van deze toestemming, behoudt de organisatie zich het recht voor om de bewoner(s) van de betreffende tent de toegang tot het evenement te ontzeggen en de bewoner(s) van het terrein te verwijderen zonder restitutie.

Onderstaande voorwerpen zijn wel toegestaan op de camping:
Hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, GoPro’s, vlaggen, vlaggenstokken, powerbank/battery packs voor het opladen mobiele telefoons, eenvoudige speakers voor het beluisteren van muziek op een acceptabel niveau (kleiner dan 20 cm2), verrekijkers, zonnebrandcrème, lenzenvloeistof en handventilators op batterijen. Gesealde, dichte navulverpakkingen voor e-sigaretten worden alleen op de campingterreinen toegestaan met een maximum 50 ml aan vloeibare (plastic) navullingen.

Het is op de campingterreinen en bij de bungalows toegestaan muziek te beluisteren middels eigen apparatuur mits hierbij in alle redelijkheid rekening wordt gehouden met medebezoekers.

Aangeschafte accomodaties kunnen niet geannuleerd worden.

Chasing the hihat behoudt zich het recht om deze huisregels te herzien.

Afreizen

Op het vaste land2019-02-04T19:03:19+00:00

Om op Terschelling te komen moet je eerst afreizen naar de haven van Harlingen. Deze is op loopafstand van het treinstation. Auto’s kunnen geparkeerd worden in Harlingen Terminal of bij P1. Vanaf P1 rijden pendelbussen naar de bootterminal.

De boot2019-08-22T16:22:38+00:00

Boek je boottocht via onze partner Rederij Doeksen. Er varen genoeg boten, maar afvaarten op specifieke dagen en tijdstippen kunnen volraken. Er is geen parkeerterrein op Terschelling, dus laat je auto in Harlingen. Kom je met een camper? Wij adviseren dan om voor 1 mei je bootovertocht te boeken, omdat er maar beperkt plaats is voor grote voertuigen.

Er mogen twee stuks baggage gratis mee aan boord, mits ze vallen binnen de gestelde afmetingen van 85 x 60 x 30 cm (L x B x H). Je kan extra baggage bijboeken en/of je kan je reis comfortabeler maken door een vooropgezette tent of bungalow te reserveren.

Zorg dat je ruim voor vertrek van je boot in  Harlingen aankomt, boten wachten op niemand!

Van de boot naar het festival2019-08-22T16:23:55+00:00

Vanuit de haven vertrekken er pendelbussen naar het festivalterrein. Deze staan klaar nadat je je festival en/of campingbandje hebt opgehaald. Op donderdag en vrijdag staan de pendelbussen klaar na aankomst van iedere boot, tot een half uur na aankomst van de laatste. Deze rijden jou en je spullen gratis naar de pendelbushalte op een centraal gelegen plek tussen de campings. Vanuit hier is het nog 5 minuten lopen naar camping de Kooi, camping Cupido of bungalowpark De Riesen. Let op: op zaterdag rijdt er geen pendelbus maar wel een normale OV-dienst.

Zie het andere FAQ kopje ‘Pendelbussen’ voor meer informatie.

Pendelbussen2019-08-22T16:25:15+00:00

West-Terschelling – campings
Op donderdag en vrijdag staan de pendelbussen klaar na aankomst van iedere boot, tot een half uur na aankomst van de laatste. Deze rijden jou en je spullen gratis naar de pendelbushalte op een centraal gelegen plek tussen de campings. Let op: op zaterdag rijdt er geen pendelbus. 

Op zondag en maandag staan de pendelbussen klaar om je weer terug te brengen naar de haven. Op zondag vertrekt de eerste bus om 6 uur ‘s ochtends vanaf de camping, op maandag om half 6. De laatste bus vertrekt maandag om 15.00 uur. 

Midsland
Op vrijdag en zaterdagavond rijdt een pendelbus tussen 22.30 en 03.30 uur richting Midsland voor het nachtprogramma in de Wyb en de Stoep. Kosten zijn een muntje voor een retourtje. Als het dorp vol is stoppen de bussen met nieuwe mensen naar Midsland toe brengen.

Van het festival naar de boot2019-08-21T11:19:35+00:00

Reis je weer terug naar het vaste land, dan kan je de pendelbus pakken vanaf de pendelbushalte bij de campings tot de haven. Op zondag en maandag staan de pendelbussen klaar om je weer terug te brengen naar de haven. Op zondag vertrekt de eerste bus om 6 uur ‘s ochtends vanaf de camping, op maandag om half 6. De laatste bus vertrekt maandag om 15.00 uur. Zorg dat je ruim voor de afvaart van je boot al in de haven bent. Zie het als een vlucht: afreizen naar de haven, inchecken en boarden met al je bagage kan even duren en de boot wacht niet op laatkomers!

Fietsen2019-09-03T09:07:13+00:00

Ook het eiland verkennen tijdens eilân? Je kan vanaf de haven bij de boot een fiets inclusief bagagevervoer huren bij Zeelen, of bij camping de Kooi (graag reserveren via deze link). Parkeer je fiets in de aangegeven fietsenstallingen. Fietsen mogen niet mee de campings op of lukraak langs de weg geparkeerd worden!

Parkeren2019-08-22T16:26:38+00:00

Er is geen parkeerterrein aanwezig rondom het festivalterrein, we raden af om met de auto te komen. Parkeer je auto in Harlingen en pak in de haven makkelijk de pendelbus naar de campings. Mocht je toch met de auto komen om spullen of personen af te zetten, navigeer dan naar de kiss & ride op Heenweg, Terschelling en volg de borden.

Natuur & Duurzaamheid

Statiegeldsysteem2019-08-21T11:59:21+00:00

Wat betekent het statiegeldsysteem voor jou?

 1. Op alle bekers, flesjes en blikjes op het festival zit statiegeld, gooi ze dus niet weg maar bewaar ze tot je weer langs een bar komt!
 2. Bij het halen van een nieuw drankje betaal je statiegeld met een statiegeldmunt of door een lege beker in te leveren. Je krijgt één statiegeldmunt voor je eerste drankje van ons bij aankomst in de haven.
 3. Als je drankje leeg is kan je de lege beker bij de bar inleveren voor een statiegeldmunt. Zo hoef je er niet continu mee te slepen.
 4. Beker en muntje kwijt? Je betaalt dan per drankje een half festivalmuntje bij. Beker kwijt maar zie je er een liggen? Ook deze is geldig als statiegeld, we zijn dankbaar voor alles wat van de grond af gaat!

Al het ingeleverde plastic en blik wordt verwerkt en gerecycled tot nieuwe producten. Lege bekers, flessen, blikken en recyclemunten kunnen niet ingeruild worden voor geld of festivalmunten.

 

Lege blikjes2019-08-21T12:01:11+00:00

Op beide campings is een blikkenbar te vinden, hier geldt hetzelfde statiegeldsysteem als op het festivalterrein. Voordeel: je kan hier ook eigen meegenomen lege blikjes inleveren, maak hier gebruik van en zorg dat ze gerecycled worden.

Composteren2019-08-21T12:01:41+00:00

Klaar met eten bij ons foodcourt? De restjes inclusief servies kunnen bij het groenafval weggegooid worden. Hiervoor staan speciale bakker nabij de cateraars. Alles wordt gecomposteerd! Bedankt!

Campingafval & kampeerspullen2019-08-21T12:07:36+00:00

Op de campings worden vuilniszakken uitgedeeld. Ruim je eigen afval alsjeblieft op en lever de volle zakken in bij één van de vele afvalpunten op de campings.

Ook het achterlaten van gebruikte tenten, campingstoelen of partytenten is niet meer van deze tijd en een van de meest schadelijke kanten van festivals. Neem je mooie spullen weer mee terug voor een volgend jaar. Toch echt te veel moeite? Lever je spullen dan in bij één van onze afvalpunten, dan kunnen ze netjes gerecycled worden.

Verzamelen van peuken2019-08-21T12:03:25+00:00

Vanuit Gemeente Terschelling is het op dit moment door droogte op heel Terschelling verboden om te roken in de natuurgebieden vanwege het brandgevaar. Mocht je deze gewoonte niet kunnen laten, gebruik dan de pocket-asbak die je van ons meekrijgt in de haven en zorg op zijn minst dat er geen vervuilende en smeulende resten achterblijven in de natuur. Het is onmogelijk om peuken naderhand efficiënt op te ruimen, dus let hier alsjeblieft op. Let op: dit betekent niet dat we het gedogen!

Gezondheid

Celebrate Safe2019-08-21T11:51:12+00:00

Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig. Check de website van Celebrate Safe voor 10 tips om veilig te feesten. Geniet van de vele feesten overdag en ‘s avonds en let een beetje op jezelf en op anderen. Less is more, zeker als je nog even door wilt feesten. Celebrate Safe! Er is veel moois om naar te luisteren, maar pas op met muziek boven 87 dB. Neem je eigen gehoorbescherming mee. Ben je het vergeten? Op eilân zijn ook oordoppen te koop bij de muntenkassa’s. 

Gehoorbescherming2019-08-21T11:54:26+00:00

Zorg goed voor je oren! Met muziek boven 87 dB is het verstandig om oordoppen te gebruiken met een speciale filter. Met deze oordoppen hoor je de muziek nog perfect, blijven gesprekken verstaanbaar maar je voorkomt wel gehoorschade en de vervelende piep na een feest. Daarnaast zitten Alpine PartyPlug oordoppen comfortabel. Tijdens eilân zijn de Alpine PartyPlugs verkrijgbaar bij de muntenkassa’s voor €13. De oordoppen zijn herbruikbaar, dus je kan ze vaker gebruiken.

Toegankelijkheid mindervaliden2019-08-21T14:52:20+00:00

Het grootste gedeelte van het festivalterrein bevindt zich in een natuurgebied met zand, heuvels en oneffen paden. Hierdoor is het terrein slecht toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden. De campings zijn beter toegankelijk, op camping Cupido zijn er sanitaire voorzieningen voor mindervaliden. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via flessenpost@eilan.nl, dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Kolven2019-08-21T11:54:55+00:00

Kolven kan overal op de campings en het festivalterrein. Mocht je dit liever niet openbaar doen dan kan dit bij de EHBO.

Contact

Wie zijn wij?2019-02-04T19:12:08+00:00

eilân wordt georganiseerd door Chasing the Hihat & Mojo Concerts, in samenwerking met onze creatieve partners.

Huisstijl en webdesign door Studio Kartel. Ontwikkeling website door Strikt Online.

Vragen2019-02-03T22:50:20+00:00

Heeft deze FAQ niet al je vragen kunnen beantwoorden? Neem dan even contact op via flessenpost@eilan.nl.

Pers2019-02-03T22:46:46+00:00

Voor persaanvragen kan je contact opnemen met sayori@iconicstudios.amsterdam.

Omwonenden2019-08-22T16:28:16+00:00

Eilanders die meer informatie willen kunnen onze eilanders pagina bezoeken.