Programma

Liefhebbers van electronische live muziek en alternatieve pop worden na een boottocht naar de wadden ontvangen op een kleinschalig festival met grootse ambitie. Het festival telt drie podia waar artiesten worden geprogrammeerd die zich op het snijpunt tussen meerdere genres bevinden.

Het Britse duo Maribou State komt voor de gelegenheid met een meerkoppige band opdraven, iets wat men van de jongens van Jungle by Night ook wel gewend is. Liefhebbers van meeslepende Indie Electronica kunnen terecht bij de live show van Apparat, die na het enorme succes van zijn collaboratieproject Moderat weer solo aan de weg timmert.

Smaakmaker MCDE zorgt samen met o.a. gerenommeerde Rush Hour labelbaas Antal en de eclectische Britse soul, funk, jazz dj en beeldend kunstenaar Mr. Scruff voor een spannend DJ-programma. Bekijk het hele voorlopige programma op onze programma pagina.

Click here to view this page in english.

Terschelling

Te midden van bos en duin en naast een meertje op Terschelling vindt deze zomer eilân plaats. Het eilandgevoel staat centraal op het bewust kleinschalig opgezette festival, dat een strak gecureerd en smaakvol muziekprogramma op een idyllische plek op Terschelling neerzet. Tijdens het festival kunnen de bezoekers verspreid over vier festivaldagen genieten van goede muziek, creatieve programmering, een prachtige omgeving en elkaar.

Afreizen

Op een eiland kom je niet zonder boot. Via onze partner Rederij Doeksen kan je de overtocht boeken van Harlingen naar Terschelling. Er mogen twee stuks baggage gratis mee aan boord, mits ze vallen binnen de gestelde afmetingen van 85 x 60 x 30 cm (L x B x H). Per persoon mag je één vervoermiddel (vouwfiets, fietskar of steekwagen) meenemen. Je kan je reis comfortabeler maken door een vooropgezette tent of bungalow te boeken.

Er varen genoeg boten, maar afvaarten op specifieke dagen en tijdstippen kunnen volraken.

In Harlingen kom je met de trein, bus of auto. Er is geen parkeerterrein bij eilân, dus laat je auto in Harlingen. Kom je met een camper? Boek dan voor 1 mei je bootovertocht.

Overnachten

Om te borgen dat dit eigen universum voor alle bezoekers dezelfde ervaring biedt, worden alleen weekendkaarten verkocht. Direct aansluitend aan het knusse festivalterrein bevinden zich twee campings en een bungalowpark welke via deze website te boeken zijn. Het nachtprogramma vindt ook aan de campings plaats.

Een plaats op de campings bedraagt 40 euro per persoon voor vier nachten. Meer informatie over andere opties om te overnachten is te vinden op de accommodatiepagina.

Partners

eilân werkt samen met meerdere partners om het festival te realiseren: